Kombucha

Kombucha

30,00

Faydalı bakterili içecek :-)

Kısaca fermente edilmiş çaydır. Hafif gazlı, biraz tatlı, bol faydalı bakterili, soğuk içilen ferahlatıcı bir içecek. Genelde siyah ve yeşil çayda kendi mantarı ile 7-10 gün arası fermentasyona bırakılarak yapılıyor. Probiyotikten zengin bir içecek olarak dengeli bir mikrobiyom için destek sağlıyor. Ben geleneksel yöntemle el yapımı, doğal fermentasyonla ve taze üretim yapıyorum. Böylece probiyotik bakteri değeri olabildiğince yüksek kalabiliyor ve tadı da daha lezzetli oluyor. Yani içenler öyle diyor aslında! Marketten aldıkları sirke gibi oluyormuş ve içmekte zorlanıyorlarmış. Ama benimkiler öyle değilmiş lezzetliymiş. Fermentasyon tamamlanır tamamlanmaz 1-2 gün içinde kapıya teslim edebiliyorum. Hiç beklemediği için de tadı yerinde oluyor.


Şimdilik 2 çeşit yapıyorum. 1.cisi siyah çayla kakule ve karanfil aromalı, diğeri yeşil çayla zencefil tarçın aromalı.

IGO ile hazırlandı.